maanantai 30. toukokuuta 2011

Annin puku melkein valmis

Sain kuin sainkin eilen Annin puvun melkein valmiiksi. Topin helma vaatii vielä kääntämistä ja hameen vyötärö on vasta harsittu, mutta ne ovat onneksi pikkujuttuja. Tässä vähän kuvia työn tuloksista.

Topin kaula-aukon helmikoristeita.


Topissa on vuorikankaan päällä ohut musta sifonki ja ompelin ne yhteen. Yleensä vuoritan kaikki yläosat erillisellä vuorilla, mutta tämän tein tällä kertaa vähän kevyemmäksi. Takana on vetoketju ja niskalenkissä on takana nappi.

Pakko laittaa tällainen kuva, jossa hameen kankaat on levitelty lattialle hassusti. Yhden kappaleen koko on noin 130x130 cm mutta ne eivät suinkaan ole kaikki tasaisia neliöitä. Vyötärön reikä ei myöskään ole keskellä kappaletta, vaan se on tarkoituksella asetettu lähelle yhtä kulmaa. Anni itse asetti kappaleet järjestykseen ja mietimme pitkään mihin kohtaa asetamme vaaleanvihreän kankaan. Alussa se oli toiseksi ylin, mutta lopulta Anni päätti, että kaksi päällimmäistä kappaletta ovat mustia, sitten on vaaleanvihreä, jonka alla on vielä tummanvihreä ja ruskea.Tässä hame roikkumassa henkarilla. Yleensä olen tehnyt kokoleninkejä, mutta tällä kertaa Anni päätti, että haluaa erillisen hameen ja topin.

Korjailin vielä ehtiessäni yhtä vanhaa mekkoa, joka tuntui kuulemma epämukavalta. Kiinnitin yläosassa olevaa kangasta pienillä pistoilla kiinni vuoriin ja lopputulos oli aika hauskan näköinen


2 kommenttia: