sunnuntai 30. kesäkuuta 2013

Tölkinnipsuista koruja

 Vietin kaksi viikkoa kesälomaa ja virkkailin jokaisessa sopivassa välissä tölkinnipsuista koruja. Pari laukkuakin valmistui. Yllä olevassa kuvassa on kaulakoru, jonka mallin ainakin kuvittelen keksineeni itse. Voihan olla mahdollista, että olen tuollaisen nähnyt joskus jossain... Laitan kuvitettua ohjetta tänne myöhemmin.

Seuraavaksi tässä on pikkulaukku, joka on ihan vain kokeilu. Tölkinnipsuja siihen kului 119 kpl ja lankana on kaapin kätköistä löytynyt aika pehmeä puuvillainen virkkauslanka (vähän paksumpi kuin kotiväki). Äiti taisi näistä langoista neuloa kevyitä pitsisukkia. 

Kaikken eniten olen tehnyt rintakoruja ja rannekoruja. Tässä pyöreistä rintakoruista kuvia ja myöhemmin postaan kuvitetun ohjeen. Lankana on puuvillainenvirkkauslanka tai paksu helmilanka.


 Rannekoruja olen tehnyt erilaisilla malleilla. Netistä olen katsellut ohjeita, mutta käytännössä en edes printannut niistä yhtään, vaan rupesin Tallinnan matkan aikana vain kokeilemaan erilaisia vaihtoehtoja. Käytännössä tykkään kovasti tuosta vaaleanpunaisesta versiosta alapuolella. Kaksi riviä nipsuja on aika sopivan leveä ja pitkittäin niitä menee koruun kuusi kappaletta. Tein myös kolmella rivillä kokeilukorun, mutta se on aika massiivinen ranteessa.

Noissa alla olevissa on langasta tehty nappi, mutta useimmiten olen tehnyt napin yhdestä nipsusta reunustamalla sen virkkauksella. 

Tämän tapaiseen koruun menee 10-11 kpl nipsuja ja vielä yksi napiksi. Nappilenkkiin virkkaan 13-14 ketjusilmukkaa. Tästä korusta tulee aika tiukka ja se ei ole niin kovin mukava kädessä. Sitten kaulakoru, jossa pikkuinen sydän.Seuraava kaulakoru. Tämän virkkasin Särkänniemessä, kun istuskelin Sara Hildenin puutarhassa virkkailemassa. En ostanut laiteranneketta, eikä taidemuseo ollut auki, joten hyvä, että oli kaunis ilma ja virkkuu mukana.Ja vielä yksi hauska kokeilu. Tein sormuksen ystävälleni Edenelle, eikä tästä siis ole enää mallia olemassa. Pitääkin vielä tehdä muutamia, että muistan, miten tuon oikein teinkään. Tämän vuoden lähetysjuhlasukat, joiden neulomisen aloitin missiologisessa symposiumissa perjantaina 7.6. Helsingissä. Eka sukka valmistui tuona päivänä ja aloittelin seuraavaa. Myöhemmin tajusin, että oli KIP päivä, joten oli ihan hauska, että neuloin julkisesti (KIP=knit in public)
2 kommenttia:

  1. Hauskoja nämä nipsutyöt. Ensimmäinen oman mallin kaulakoru ja se käsikoru joska ei ollut niin mukava ranteessa jäi malliltaan erityisesti mieleeni, olivat "minun tyyliini" sopivia :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos Tanja, Käväisin katsomassa blogiasi ja ihastuin lasikapussikoruihin. Täytyykin ruveta seuraamaan päivityksiäsi tarkasti :-)

    VastaaPoista