tiistai 26. heinäkuuta 2016

Keskiaikaa kohti

Uskomatonta, mutta totta!! Tämä blogi on kaivettu naftaliinista ja tarkoitus on jatkossa olla aktiivisempi. Aika näyttää, miten käy.

Nyt juuri valmistelen itseäni ja perhettäni Hämeenlinnan keskiaikamarkkinoille ja vähän jännittää, miten onnistuu. Olemme menossa sinne yhdessä ystäväperheemme kanssa ja mukana on lisäksi uusi vaihtarityttösemme Thaimaasta ja parin vuoden takainen vaihtarimme Italiasta poikaystävänsä kanssa. Saa nähdä, miten he siellä selviytyvät. Minä olen tietysti se, joka vääntää pukuja iltaisin töiden jälkeen.

Muutamat vaatteet ovat jo valmiina, mutta vielä on hommaa. Hauskaa on se, että ystäviemme ekaluokkalaisella on jo monta pukua... Ehkä niitä pieniä mekkoja on vain paljon hauskempi tehdä, kuin aikuisten vaatteita.

Pukujen lisäksi väännän tietysti kaikenlaista pientä myytävää. Mun ei onneksi tarvitse olla ihan hirveän ahkera, sillä pääosassa meidän myyntipöydässä on Karoliinan ja Iinan tekemät lasihelmet ja muut lasiset jutut. Yritän kuitenkin keräillä kaikista aiemmin tekemistäni töistä keskiaikaan sopivia ja lisäksi teen erilaisia kierrätysjuttuja paperista ja kankaasta. Pidän myös työnäytöksiä markkinoilla.

Tässä muutamia juttuja, joita aion ottaa sinne myyntiin.  Ensimmäisenä vanhat tutut huopakorut. Näistä tykkään itse aina vaan, toivottavasti myös ostajat. Kierrätystä,  huovutusta ja kirjontaa sekä lisäksi vähän helmiä ja muuta mielenkiintoista. Näiden korujen tekeminen on mulle terapiaa.

Tein tänään myös jonkinlaisen pinon päällystettyjä nappeja. Kierrätystä tämänkin luonnollisesti :-) Kankaina oli käsin kirjottu verhontekele kirppikseltä ja kiiltäviä mallitilkkuja. Huomasin samalla, että pitäisi jossain vaiheessa tilailla uusia nappiaihioita, ne ovat kummallisesti vähentyneet. Isoja aihioita löysin kerran sattumalta kirppikseltä, mutta mieli tekisi ostaa kolmas koko näiden nykyisten 20 ja 34 linjaisten rinnalle.Olen tehnyt myös melkoisen kasan kirjoja myyntiin. Nyt valmiina on jo yhtä kokoa ja vähän pienempään on myös kansia tehtynä. Niiden tekeminen on tosi kivaa.Kirjojen lisäksi olen tehnyt pikkuisia rasioita ja purkkeja pahvista ja paperista. Ja tietysti jääkaappimagneetteja.


Tarkoitus on myydä siellä myös käsintehtyä paperia. Viimeksi "paperitehdasta" pyörittäessani tein sitä niin hirveästi, etten ole saanut kaikkea käytettyä. Nyt siis yritän saada varastoa tuhottua...

Rottinkituotteita olen tehnyt aiemmin lähinnä malliksi kursseille, mutta nyt ajattelin, että voisin käyttää rottinkivarastoni ja tehdä myyntiin pieniä koreja ja alustoja. Jotain on jo valmiina ja katsotaan, mitä vielä saan aikaiseksi.Meidän pöydässä on myynnissä myös työpaikallani tehtyjä puisia käsityövälineitä ja pieniä veitsiä. Pidän myös työnäytöksiä neulakinnastekniikasta, haarukkanyöristä, värttinällä kehräämisestä ja ehkä jostain muustakin. Mielenkiintoista ja vähän jännittävää.


Lopuksi vielä muutama kuva uudesta työhuoneestani. Täällä viihdyn illat, joskus perhe soittelee ja kyselee, että mahtaisinko tulla heitäkin tapaamaan... Toki he ovat aina tervetulleita mun luokse työhuoneelle. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti