perjantai 29. heinäkuuta 2016

Neuloosin kourissa

Tosi kauan olen neulonut lähinnä vain sukkia ja tumppuja, mutta nyt innostuin Viron villalangasta ja aloitin villapuseron itselleni. Harmikseni vain lankaa on hieman liian vähän (tai aika paljonkin) ja pakko kai lähteä sitä noutamaan Tallinnasta...

Alunperin ajattelin tehdä puseron kahdella värillä, joita yhteensä olisi ollut tarpeeksi. Nyt kuitenkin työn edistyessä en enää pidäkään tuosta yhdistelmästä ja siksi suunnittelen käsityömatkaa. Ihan päivän reissu riittäisi langan hakuun, mutta katsotaan nyt päätetäänkö tehdä myös jotain muuta.

Tässä ensin kuva tekeleestä. Hihat on jo valmiina ja miehustakin aika pitkällä.
Kaikenlaiset palmikot ja pitsikuviot on mun intohimoni, joten niitä tulee neuleisiini ihan väkisin. Mitään ohjetta ei tälle paidalle ole, vain yksi mukavaksi havaittu villatakki ja siitä otan vähän mittoja työn kuluessa.

Ja sitten Tallinna, yksi lempikaupunkini <3 Siellä haluan yleensä aina käydä muutamissa paikoissa ja mielelläni joka kerta tutustun myös johonkin uuteen ja mielenkiintoiseen paikkaan. Tässä lista suosikkipaikoistani:
  • Kadriorgin puisto on kaunis erityisesti kesällä, mutta muulloinkin siellä on mielenkiintoista käydä. Puiston länsilaidalla oleva kahvila on aivan mainio ja valitettavasti yleensä aika täynnä. Kannattaa varata aikaa puistossa kävelyyn. 
  • Viron modernin taiteen museo Kumu on kuin Suomen Kiasman isosisko. Siellä ei voi vain piipahtaa, sillä aikaa kuluu .kaikkien osastojen kiertämiseen. Näyttelyt ovat yleensä hienoja ja monipuolisia. Lisäksi siellä on aivan mahtava ravintola, joka ei edes ole kovin kallis.
  • Toisella puolella kaupunkia on aivan ihanan ja tunnelmallinen ulkoilmamuseo Vabaõhumuuseum. Siellä on kesäaikaan monissa pirteissä käsityöläisiä tekemässä töitä ja myymässä tuotteitaan.  Alueella voi kävellä tai kopsutella hevosen kyydissä. Siellä on ravintola tai sitten voi hyvin nauttia omia eväitään. Näkemistä riittää niin lapsille, kuin aikuisillekin. 
  • Toompean mäeltä löytyy monta hienoa paikkaa, mutta itse pidän erityisesti Kiek in de kökistä (kurkista keittiöön)  ja sen lähellä sijaitsevista Bastionien käytävistä ja Neitsetornista. Käytävissä olen seikkaillut vain yhden kerran ja niitä käsittääkseni kunnostetaan koko ajan lisää, joten katsottavaa on aina lisää ja lisää. Meidän perhe yleensä nauttii historiasta ja sen vuoksi museot ovat ykköskäyntikohteitamme. 
  • Vanhassa kaupungissa pitää aina päästä käymään Katariina Käikillä ja jos mahdollista, niin menemme syömään siellä sijaitsevaan italialaiseen ravintolaan Controventoon. Katariina Käik on pikkuinen katu, joka on tarkoitettu vain jalankulkijoille. Siellä on monia ihania pikkukauppoja, ravintoloita ja historiaa. 
  • Kiertelen aina somia pieniä käsityöliikkeitä, mutta jos mahdollista, niin käyn ehdottomasti Karnaluksissa. Sitä ei ulkoa päin tunnista kaupaksi ollenkaan, niin ensin mennään sisälle tavallisen näköiseen kerrostaloon ja siellä soitetaan ovikelloa. Oven takana aukeaa aivan käsittämättömän hieno käsityötarvikkeiden aarreaitta. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti