lauantai 23. heinäkuuta 2011

vuolukivikoruja, siivousta ja vähän muutakin
Olen tänä kesänä pitkästä aikaa tehnyt paljon vuolukivikoruja, kun ompelu ei oikein ole maistunut (työhuone on järjettömän kuuma). Olin Kalamyllyn "Elettiin ennenkin" -päivässä niiden tekoa esittelemässä ja innostuin vain lisää. Tässä joitakin koruja, joita on nyt valmiina ja vapaana. Korun hinta on 15€ + postikulut. Saa tulla myös täältä hakemaan. Suurin osa näistä lähtee pikapuoliin Kalamyllylle myyntiin, joten siellä päin liikuskelevat voivat ostaa korunsa sieltä samalla, kun hakevat maukasta kalaa.

koru 1
koru 2
koru 3
koru 4
koru 5
koru 6
koru 7
koru 8
koru 9
koru 10
koru 11
koru 12
koru 13
koru 14
koru 15
koru 16
koru 17
koru 18

Eilen sain lopulta siivottua etukellarin. Takakellarin suuntaan en edes katso "sillä silmällä", koska näitä projekteja tuntuu tänä kesänä olevan enemmän, kuin riittävästi. Ekassa kuvassa näkyy "läpikäytävä" josta mennään kellariin. Se on kapea varastohuone, joka on talvella melko viileä, ei kuitenkaan jääkaapin veroinen. Hyllyt on tyhjennetty ja pesty, kohta pitäisi järjestellä sinne taas tavarat siististi.


Vihreät portaat johtavat etukellariin. Meidän lapset ovat aina kammoksuneet näitä portaita ja täytyy tunnustaa, että ne ovat aika hurjat. Olen kerran meinannut kaatua oikein kunnolla näissä ja liu'uin alas kantapää pompottaen ja pelästyin ihan hirveästi.

Tässä vielä toinen kuva portaista, nyt kellarissa on jo valo (matto puuttuu vielä lattialta, se oli pesussa ja nyt kuivumassa)


Alhaalla on varsinainen etukellari, jossa vasemmalla on hylly, isännän nurkkaus, jossa hän säilyttää kaikenlaista kummallista ja oikealla vanha säilytysarkku, jossa on monenlaisia vanhoja astioita...


ja toiseen suuntaan on ovi takakellariin. Tämä kuvassa näkyvä ovi on ollut joskus aikanaan talon ulkoseinässä. Sittemmin taloa jatkettiin yhden huoneen verran ja kellarin ovi jäi sisäoveksi. Ovi näyttää tosi pieneltä, mutta se johtuu siitä, että sen edessä on pari rappusta alaspäin.


Kellarissa on joitakin hassuja ja mielenkiintoisia esineitä. Yksi jännimmistä on ehkä tämä pulputin, jolla on käsittääkseni keitetty teetä.


Kellarin siivouksessa siirrettiin yksi laatikollinen tavaraa Pappilan kirppikselle, yksi roskiin, yksi rantasaunalle ja osa kulkeutui takaisin keittiöön. Nyt on hyvä mieli, kun kellarissa on lattia siisti ja tavarat suunnilleen siististi (paitsi se isännän nurkka, jossa on kaikkea erittäin epämääräistä... sieltä tosin löytyi täydellistä lannoitetta kasvihuoneeseen, joten en valita)

Kasvihuoneeseen kuuluu hyvää. Tomaatit ovat hyvässä kasvussa, kurkussa on kukkia ja paprikoista ja chileistäkin osa on jo kukkinut ja hedelmiä tulossa. Tässä yksi aika reilun kokoinen tomaatti möllöttelee ja odottaa punastumisen hetkeä.


Ja tässä pienempiä tomaatteja tertussaan. Näitä en ole kasvattanut siemenestä saakka.


Tässä chili, joka on ostettu keväällä miehelle lahjaksi ruukkukasvina. Nyt se innostui kovasti päästyään kasvihuoneeseen ja puskee uusia chilejä hurjaa vauhtia.


Yleiskuva kasvihuoneesta. Laatikoissa tyhjältä näyttävissä kohdissa on salaattia, jota olen juuri kylvänyt.


Ja tässä vielä kurkussa oleva kukka. Kurkun taimi on kälyn kasvattama. Hänellä kurkut ovat jo isompia, mutta minulla meni sen verran kauan ennen kuin tämä ressukka pääsi kasvihuoneeseen. Pienessä purkissa ei ollut kiva kasvaa.

Kasvihuoneen sivustalla on penkki, jossa kasvaa salaattia, herneitä, papuja, persiljaa ja muutakin. Tosi aurinkoinen ja lämmin paikka.


Kaiken kukkuraksi keräilin tänään pihan marjapensaista marjoja ja laiton mehun tulemaan mehumaijaan. Tässä mehussa on punaista, vihreää, valkoista ja mustaa viinimarjaa sekä raparperia. Siis todellista sekamehua. Vielä olisi paljon punaisia marjoja ja vähän mustia ja karviaisia kerättävänä, joten ei kai auta muu, kuin ryhtyä hommiin...

2 kommenttia:

  1. Kiitos Meemu :-) Kävin vielä lisäämässä koruihin numerot ja vielä pari korua lisää... Nyt en enää muokkaa tätä kirjoitusta.

    VastaaPoista