lauantai 4. tammikuuta 2014

uusi vuosi ja uudet käsityöt

Sukkia olen tehnyt niin ison kasan viime vuoden lopulla ja tämän vuoden alussakin, etten jaksa kaikista kuvaa laittaa (ehkä joskus), mutta tänään aloitin uuden jännittävän projektin. Tyttäreni Anni tanssii tänä vuonna vanhojentansseissa ja hän on tottunut siihen, että ompelen hänelle pukuja. Niinpä siis tänään kirmasimme ostamaan kangasta ja mustan lisäksi kassissa oli lopulta myös hopean väristä tosi blinblingiä.



Annin puvun malli tulee olemaan aika klassinen. Siinä on "vimpsu vimpsun päällä ja vimpsun päällä vyppy" eli tosi paljon kaikenlaisia rypytyksiä ja koristeita. Puvun yläosa on musta ja se on olkaimeton. Taakse tulee hopean värinen nyöritys ja sivuun vetskari. Helmassa on alimmaisena hopeakangas ja sen päällä mustasta satiinista laskosteltu muhkea lyhyempi osa. Hameen alle tulee tietysti vannealushame, johon lähetän mieheni ostamaan tarvikkeita...

Ongelmallista puvun tekeminen voi olla sen vuoksi, että Anni on kotona ennen helmikuun tanssiaispäivää vain ihan tosi harvoin. Hän asuu opiskelupaikkakunnallaan ja on onnistunut täyttämään viikonloppunsa tosi lahjakkaasti. No, mitäs äiti sitten muuta tekisi, kuin aloittaa puvun pian ja tekee sitä valmiiksi, että saadaan sovitettua aina, kun tyttö sattuu kotona piipahtamaan.

Tässä kuitenkin vielä lopuksi muutamia yksityiskohtia sukistani:



 Ja sitten kuva tuikkupurkeista tehdyistä "putkiloista" joista tulee joko joulukoristeita ensi vuodeksi tai sitten jotain muuta.
 Tässä on suklaarasioista talteen otettuja välipohjia, jotka olen litistänyt silitysraudalla (kahden leivinpaperin välissä) ja ajatuksena on tehdä näistä pöytätabletteja. Vielä on mietinnässä, miten nämä voisi liittää toisiinsa.
 Tässä puikoilla tumput, joita olen neulonut itse kehräämästäni langasta. Nyt tumput ovat jo valmiit, mutta tarkoitus on hieman huovuttaa niitä. Langassa on paikoitellen tosi ohuita ja heikkoja, kohtia ja tein tarkoituksella tumpuista vähän reilun kokoiset. Nyt jännittää, miten pieneksi ne kutistuvat... En uskalla laittaa niitä koneeseen, vaan huovutan varovasti käsin.
Ja viimeisenä karkkipapereista tehty pussukka. Näitä on tarkoitus tehdä/teettää töissä enemmänkin ja vähitellen tekniikka kehittyy.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti