tiistai 30. elokuuta 2011

valuvainen fiilis

...siis odottelen, että päästäisiin tekemään valua Alituvan entisen uunin kohdalle. Työ on muiden hommien takia edennyt järkyttävän hitaasti, mutta jotain on sentään tehty.


Tällä hetkellä uunin kohta näyttää suunnilleen tältä. Raudoitus on paikallaan ja HUOMENNA jo päästää kärräämään hiekkaa ja sotkemaan :-)

Ikkkunoiden ympärille ja uusien hirsien väliin olen tunkenut rulla tolkulla pellavaa ja pikkuhiljaa mökistä tulee lämpimämpi. Tietysti oven asentaminen saattaa auttaa siinä myös jonkin verran. Sitä ei kuitenkaan kannata laittaa paikalleen ennen valun tekemistä tai lattian korjaamista, joten vieRakennuksen ulkopuollelle hirsien väliin laitetaan myös pellavaa, mutta se pitää käsitellä tervalla, jotta kosteus ei pilaisi sitä. Tässä vaihtarityttömme Lillian pääsi oikein kunnolla puuhastelemaan ja valmista tervattua pellavaa syntyi vauhdilla.
Työhuoneen remontin viivästyessä olen tehnyt kaikenlaista muuta, joista suurin yksittäinen juttu oli suihkukomeron lattian laattojen vaihtaminen. Tässä siitäkin muutama kuva.
Vanhat laatat olivat vaaleat ja jostain syystä ne irtoilivat toinen toisensa jälkeen. Ne oli siis suhteellisen helppo irrottaa paikaltaan ja pääsin asentamaan uusia tummanharmaita laattoja paikalleen.
Saumaus oli sitten ihan oma juttunsa. En ole ikinä ennen käyttänyt mustaa saumauslaastia ja sen kanssa oli vähän haasteita. Lopputulos ei ollut aivan niin siisti, kuin olisin halunnut, mutta voin syyttää vain itseäni siitä :-P

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti