keskiviikko 8. kesäkuuta 2011

vielä mosaiikkijoutsenista

Tänään aamulla oikein sormeni syyhysivät, kun mietin, että pitäisi päästä mosaiikkityön kimppuun. Ensin piti kuitenkin käydä neuvottelemassa tärkeistä asioista ja vasta sen jälkeen sain keskittyä vasaralla hakkaamiseen ja laattojen liimaamiseen. Helmi autteli hetken heilutellen vasaraa ja myöhemmin rakensi hetken sinistä taivastakin.

Sain väkerrettyä varren kukkaseen, vaikka tumman vihreä laatta olikin aivan järkyttävän paksua ja kovaa. Yritin ensin leikata sitä laattaleikkurilla, mutta lopulta sekin sai kokea kovan kohtalon vasaran alla.


Kuvan alaosassa on näkyvissä keskentekoinen harmaa alue. Sen alle tulee vielä sinivihreä osa ja alimmaiseksi melkein musta osa. Ylös taas on tulossa sininen suikale ja ylimmäiseksi vaaleanpunertava.


Puoli kymmen maissa oli pakko lopettaa, kun istuminen matalalla pallilla sai lonkat särkemään ja muutenkin olo oli kuin rankan urheilusuorituksen jälkeen. Vielä yksi kunnon rutistus ja työ on valmis, paitsi että saumaaminen voikin olla ihan toinen tarina :-) Sen verran olen ihastunut tähän tekemiseen, että suunnittelen siinä samalla jo toista ja ehkä kolmattakin työtä. Laattoja on varastossa aika montaa väriä ja lisääkin on tulossa :-) Ihanaa!!

Ja tietysti ensi talvena taiteen perusopetuksen ryhmät tekevät mosaiikkitöitä ja ehkä myös Näppärät näpit...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti